Bourgondisch en Culinair

Het Bourgondische zit in ons bloed...

Zeeuws-Vlamingen houden van het goede leven. Lekker eten, een goed glas wijn of een speciaal bier. Daar maak je ons blij mee. We organiseren mosselfeesten, Bourgondische wandeltochten en bierfestivals. We koken met de seizoenen mee. En natuurlijk gebruiken onze chefs streekproducten. Je kunt hier optimaal genieten van al het lekkers dat rechtstreeks van het land en uit de zee komt.  

Bourgondisch Veelzijdig

Uit eten op bijzondere plekken 

In Zeeuws-Vlaanderen kun je op veel bijzondere plekken uit eten. Dineren met uitzicht op zee of op de Westerschelde. Gezellig op het plein op de markt. Of dineren op bijzondere plekken in de polders bij de boer.  

Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit. Zeeuwse chefs werken met lokale producten. Alles wat er in de omgeving te krijgen valt, staat op de menukaarten. Naast restaurants, bistro’s en (eet)cafés hebben we maar liefst vier sterrenrestaurantsZeeuws-Vlaanderen staat op culinair gebied dus duidelijk op de kaart, ook internationaal.

Wat vis- en schaaldieren betreft komt u hier natuurlijk niets te kort. Bijvoorbeeld in de acht mosselrestaurants in het pittoreske Phillippine. In dit voormalige havenstadje worden jaarlijks een half miljoen kilo mosselen geserveerd. Wist u trouwens dat het haringkaken in Biervliet is uitgevonden? Er zijn verscheidene mogelijkheden voor een culinair uitstapje.

Sterrenrestaurants

Onze regio doet het goed als het gaat om sterrenrestaurants. Zeeuws-Vlaamse, veelal jonge chefkoks laten ons genieten van bijzondere producten van het land en de zee. Je kunt hier dus uitstekend culinair genieten op het hoogste niveau. Daar zijn we super trots op.  

  • De Kromme Watergang in Hoofdplaat.
    Tom Vinke, tweede generatie nam het roer over van zijn ouders. In het Zilte Hof, kweekt hij maar liefst 260 gewassen. Zijn keuken combineert de smaken van het land en de zee.  
  • Spetters in Breskens.
    Dit restaurant is prachtig gelegen in de haven en biedt uitzicht op de Westerschelde. Laurent Smallegange kookt met vis en zeevruchten uit de Noordzee. En laat zich ook inspireren door de Mediterrane keuken. 
  • ’t Vlasbloemeken in Koewacht.  
    Gelegen vlak bij de Belgische grens kookt Eric van Bochhove met al het lekkers van zee, vee en veld. Geniet van de moderne Nederlandse keuken en lokale producten in een gastvrije sfeer.  
  • Demain in Cadzand 
    In 2024 opende dit restaurant haar deuren. Eigenaren Dani en Romeé Hoefnagels werden gelijk beloond met een Michelinster. Zeeuwse producten met invloeden uit de Mediterrane keuken. Gelegen in de duinen biedt het restaurant een mooi uitzicht op het strand en de zee.

Lokale producten en smaaklokalen

Zeeuws-Vlaanderen is een echte foodregio. Je kunt een zeer gevarieerd smakenpalet van streekproducten ontdekken. We spreken dan ook over smaaklokalen, waar je de smaken van onze streek kunt ontdekken. Dit kan een lokale bakker of slager zijn, maar ook horecagelegenheden met speciale hoogwaardige bereidingen van streekproducten. We zetten de producenten van deze producten graag in de schijnwerpers. Lokaal Lekkers is een platform dat producenten, bewoners en bezoekers informeert.  

Ingrediënten van voor je recept bij elkaar fietsen?  

Dat kan in de speciale fietsroutes die in Zeeuws-Vlaanderen zijn uitgezet. Leuk (en lekker) voor jong en oud! 

Horecagelegenheden na een fiets- of wandeltocht?

Onze uitgestrekte polders en fietspaden langs de kust zijn een prima plek voor fiets- en wandeltochten. Ook onze zuiderburen steken op zondagochtend vaak al fietsend de grens over. We weten sportieve inspanning uitstekend te combineren met een hapje en een drankje. Bijna in elk plaats tref je een horecagelegenheid. Een kleine greep uit de horecazaken vind je hier: West Zeeuws-Vlaanderen Terneuzen en HulstSmaaklokalen - Lokaal lekkers 

Logo Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.